Monday, 13 June 2011

my best fwen wedding-cik akims n ise





happily married ..sweet couple
this entry i wud like to dedicate to my lovely fwen also my twin in my childhood lah..she is nurhakimah abdul hamid..we were fwens since we were in standard 3 till now n forever lah..insyaALLAH.. if i not mistake lah..were we cik akims?hehehe..since 26-9=17 years lah kan kite kawan kan...kelas asik sama jek..cume ms form 3 we all was in separate class.then lepas spm she was in matriks kt perlis n me at matriks uia..then continue our bachelor degree ,she was in umt n me was in uia..then keje pn lain2..hahahaha...akan tetapi blom cukup utk menenggelamkan keutuhan persahabatan kami..till now even she's a wife of somenone we're still fwen lah..walau die duduk berbatu2 jauh di lipis sana...dan jua terpaksa berpisah dgn suami beliau..sabo je lah eh..we'd shared so many memories..a lot of things we'd together..hemm..(anataranya kalau lah dikenangkan kembali...memang teramat-amat kelaka dan bodoh pun ade kalu dipikir balik kan)..biarlah seme nya menjadi kenangan yg sgt terindah..terpahit..terlucu..termasin..termasam..wah..hebatlah semenya..seme kenangan tuh byk ms skolah menengah...dan x lupe juga buat cik na.cik rozi..pn.nadia..pn.amar.pn.nolee.kak cik.meknor..dan senagkatan dengannya dan seme x-classmate sy ms tingkatan 5 muslim bersama umi kesygan ummi nordini..miss her so much...dan yang paling penting ketika saja mendengar lafaz ijab dan qabul..sah sudah dia menjadi isteri ketika itu,..sy cukup terharu smpi termenanges lah..hahaha..malunya..mcm la sy yg jd isteri org..hehehe..it 's called sharing eh..share the best moment lah tu...
mengabadikan gamba kenangan di pantai kenangan...wahahaa...mek jiwang ni tempat ni dulu
dan saya kene jadik bridemaid lah pulak..dah la pakai baju x sama kaler..menjahanamkan gambo jer..she never told me lah b4 that..then jadik lah bidan terjun hari tuh..kalu x i dh buat awal2 baju kaler mcm adik ipar u tuh k laling syg..whoa..this is my 1st time ni...mmg x jadik nya..nk jalan slow2..ngan muke garang nya kan..hehehehe...soriii...
tadahan amin sesudah majlis ijad dan qabul..sungguh menenangkan saat itu ye mek..sudah sah bergelar isteri..tekanan dan nerbes seme hilang dah...alhamdulilahh..
taniah encik hamid dan puan rokiah..they used to be my mom and my dad jugak..hemm..sbb kami kan twin..ye ke dok pok hamid ngan mokcik yoh?ye kan...tlg la doa2 ke anok sorg lg ni jugok..ameen...heppily married on the pelamin..wah sukenya..

by the way...im so grateful n hepi ms tuh sbb still met few of my fwens lah yg sudi hadir memeriahkan majlis tuh..walau pun xdek gamba yg byk but..still hade lah sekeping dua utk dibuat kenangan..thanks u ols..n to cik akims.so lah aku curik gambo mu merata rawa...hehehe..cik akims n ise..hope u'll b enjoy ur married happily ..may ALLAH alwiz bless u both..smga dikurniakan rezki yg berlipat ganda.mudah2an..ameen...

1 comment: